Skip to content

uw sportvereniging

Uw vereniging wil graag besparen op de energielasten

Dat kan heel makkelijk! Wij hebben al vele tientallen sportverenigingen op weg geholpen. Met een energiescan en adviezen over meteen stroom en gas besparen, zonder ingewikkelde maatregelen. We noemen dat het laaghangend fruit.
Maar ook met investeringsadviezen voor nieuwe installaties om energie te besparen, zelf groene stroom te produceren én gebruik te maken van energiesubsidies en (desgewenst) goedkope leningen. Uiteraard allemaal goed uitgerekend met verantwoorde terugverdientijden. Uw vereniging gaat meteen geld besparen. En dat kan zij goed gebruiken, is onze ervaring in den lande.

COMgroen volleybal

Voorbeelden maatregelen

– efficiënter gebruik van koelapparatuur
– na-isoleren van spouw, dak en ramen
– checken of ledverlichting binnen- en buiten (sportvelden) bedrijfseconomisch verantwoord is
– checken of vereniging ruimten en tap/douchewater gasloos kan verwarmen (full electric)
– uitrekenen wat voor een zonnepaneleninstallatie bij de accommodatie past
De accommodatie kan desgewenst geheel energieneutraal worden gemaakt. Geen sprookje, maar werkelijkheid.

Voor welke verenigingen hebben wij al gewerkt?

tennis

Afgelopen vijf jaar hebben wij bij meer dan ongeveer 200 sportaccommodaties een energiescan uitgevoerd. Hierbij gaat het om voetbalclubs, tennis- en hockeyverenigingen. Maar ook om indoor sporten, zoals tafeltennis en volleybal.
Dat kan bilateraal met één vereniging, maar ook in samenwerking met, of in opdracht van een gemeente. Dan doen we alle verenigingen in een plaats. Dit laatste hebben wij gedaan in gemeenten, zoals Wijchen, Buren, Beuningen, Roosendaal, Boxmeer, Venray en verscheidene andere. Een uitgebreide lijst met verenigingen vindt u onder menuknop portfolio.

Welke diensten

Na een energiescan en besparingsadvies kan ons werk zijn gedaan en gaat uw vereniging zelfstandig de adviezen uitvoeren. In veel gevallen vragen zij ons echter om hen geheel te ontzorgen. Dat wil zeggen het aanvragen van offertes via helpen bij besluitvorming in de algemene ledenvergadering, tot en met de uitvoering toe en het aanvragen van zgn. BOSA subsidie bij het Rijk. Ook dat doen wij graag. Onder bepaalde voorwaarden is deze begeleiding voor een verenging geheel kosteloos en kunnen de kosten van een energiescan van €500,- ook vervallen.

Wii beschikken over een uitgebreid netwerk van kwaliteitsleveranciers en installateurs, maar werken ook graag samen met lokale leveranciers of sponsorbedrijven van een club.

Meer weten? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

fitness
Back To Top