Skip to content

uw buurthuis

Besparen op de energielasten ...

Uw buurthuis of wijkcentrum wil graag besparen op de energielasten

Dat is heel goed mogelijk! Wij hebben al vele tientallen buurthuizen en wijkcentra op weg geholpen. Met adviezen over meteen stroom- en gas besparen, zonder ingewikkelde maatregelen. We noemen dat het laaghangend fruit.
Maar ook met investeringsadviezen voor nieuwe installaties om energie te besparen, zelf groene stroom te produceren én gebruik te maken van mogelijke energiesubsidies en (desgewenst) goedkope leningen. Uiteraard allemaal goed uitgerekend met verantwoorde terugverdientijden. Uw buurthuis of wijkvereniging gaat meteen geld besparen. En dat komt altijd goed van pas.

buurthuis

Voorbeelden maatregelen

– Efficiënter gebruik van (dranken)koelapparatuur in keuken en achter de bar/buffet.
– afhankelijk van de bouwkundige staat van de accommodatie, eventueel na-isoleren van spouw, dak en ramen.
– scan van de binnenverlichting en bedrijfseconomisch verantwoord plan maken voor vervanging door led.
– afhankelijk van isolatietoestand accommodatie checken of gebouw elektrisch en gasloos verwarmd kan worden.
– uitrekenen wat voor een zonnepaneleninstallatie bij de accommodatie past.
Accommodatie kan desgewenst geheel energieneutraal worden gemaakt. Geen sprookje, maar een reële mogelijkheid.

geheel energieneutraal

Voor welke verenigingen hebben wij al gewerkt?

Afgelopen vijf jaar hebben wij bij meer dan ongeveer 40 wijkgebouwen en buurtcentra een energiescan uitgevoerd. Hierbij gaat het om accommodaties in relatief nieuwe gebouwen, maar ook in oude panden.
Dat kan afzonderlijk met één vereniging, maar ook in samenwerking met, of in opdracht van een gemeente. Dit laatste hebben wij gedaan in onder meer de gemeenten Roosendaal en Venray. Een uitgebreide lijst met buurthuizen en wijkcentra vindt u onder menuknop portfolio.

Welke diensten
Na een energiescan en besparingsadvies kan ons werk zijn gedaan en gaat een buurthuis of wijkcentrum geheel zelfstandig verder met het uitvoeren van de adviezen. In veel gevallen vragen zij ons echter om hen te ontzorgen. Van uitvoering toe en het aanvragen van subsidies. Ook dat doen wij graag. Onder bepaalde voorwaarden is deze begeleiding kosteloos.
De kosten van een quick scan, variëren tussen €500 en €850,- (afhankelijk van de grootte van het gebouw)en komen te vervallen indien wij ook de uitvoering begeleiden.
Wii beschikken over een uitgebreid netwerk van kwaliteitsleveranciers, en installateurs, maar werken ook graag samen met lokale leveranciers of vaste leveranciers van een accommodatie.

Geïnteresseerd? Bel ons geheel vrijblijvend.

Back To Top